Thursday, 30 August 2012

Hari yg menyedihkaN ::


Rabu malam khamis hari yg paling sedey bg ak :: skunk baru ak tahu yg dieorg buat semua nie tok kebaikkn ak :: so thnks sgt2 kat akk2 semua telah mnyedarkan sye dri kesilafan2 dlu :: sy jnji pade diri n pade akk2 semua yG sy x akan ulngi semua tu :: sy akan hargai semua yg akk2 buat tok sy :: sy janji x akan buat akk sedey , tansion , n segala2nye lhaa :: sy akan uat yg terbaik lps ne :: sy akan cuba elakkan bt2 bnda yg bole mnmbulkan akk2 marah :: 

saya mntak jasa baik akk2 semua jika sy salah harap akk2 ley tegur sy k ::
sy uat muka bkn sbb saya marah kat akk2 :: saya takut lhaa lau org yg saya rapat marah2 :: saya jd serba salah lhaa bila nak tgur akk :: so sy wt hal sy je :: bukan nak kuang ajar kak :: hope akk2 x salah anggp ::


saya thu sy bnyak kkrngn kak :: hope dpt bntu sy :: maaf lau diri ini cm budak2 , nth lhaaa daa memeey prngai sy cm bdk2 lhaa :: doktor pon ckp sy memey cm ney ::
Tak matang :: lepas nie saya akn cuba jd seorg yg matang kak ::


sedeh sgt2 knpe lhaaa diri ini cm ney ::
yaALLAH ak mohon pdmu ;;
sy bukan nak mntak simpati , tp sy harap dpt tgur je ap jua kslhn sy ::
hope jgk dpt bntu sy dlm pljaran k ::




waktu mula2 sy masukIKM nie , sy harapkan yg terbaik pd dri sy :: sy x nk trpgruh :: tp malang nyeee sye seorg yg mudah terpgruh :: sy mnyesal ap yg daa berlaku skunk ::
sy jnji x akan ulng < lpz nie sy jd dri sy , n wt hal sy :: 
ssemoga sy dpt kngn yg paling indah sekali kat IKM n ::


Tempat paling sy hepyy , dok kat  dlm IKM ...
dok kt c2 lhaa boley wt sy hepy , tenang , x sgale2 nyer.. ( release TANSION ) 


SAYA MASUK IKM DGN KERELAAN SAYA SENDIRI DAN ADA SEBB !!
( lau ada masa sy cer k )


Tuesday, 21 August 2012

:: =,= ::

 
Tuhan  Tolong Jagakan Dia ::
 
Harii nie harii paling sdey sgt :: ingat nak cer ngn someone::
tApi mngkin dye bzY rinY .. nak text dyE kredit lakk hbiz ::
pe pon memey sdey sgt2 hari nieY ::
ape yG berlaku biar lhaa mnjadi memory yG paling burokk tok ak "'
ak x sngka , ak yG di persalHkan ::
 
ap salah ak :?? jAhat sgT ke Ak nie :: semuA manuSia kaT dunia nieY x PERFECT ::
selagi MasiH bole sabAR :: akU tetaP sabaR , hati luka , kecewa , teraSA hati sgt2 ::
 
 
 
 
( story lenn plk )
 
 
KAn bgus lau diri ini dihargai ::
susah sgt kE org nak mnghargai  seseoRg ::
ak x mngharap poN ::
ak benci pda  kongkongan ::
bebas lagii bgus ::
 
 

rinduu pulak kat mereka niey :(
mereka terbaek :: hnya berapa bulan sje ak dpt bersama mereka :
bergurau senda , gelak ketawa , suka duka kami akan berakhir x lama lagii ::

:: adakah ? mereka akan ingat kat saya bila tamat nya mereka di dunia IKM nanti ::
saya mahu lihat spe Yg masih knL FADZ ::
 

Thursday, 16 August 2012

:: Apa Salah Aku ::

 
Aku x twu ape slah ak smpaikan dye nak tukar pswd ak . .
ak da ckap yg ak da feddup ngn dye . . ap lgii . .
teruk gilerr ak gdoh ngn die . . lepas nie ak x nk dgr pe2 cer sal die . . ak ingat dye pham ak tapi x . .
aku daa anggap die macam kakak ak sendiri smpai masa dye cari gdoh ngn ak . . cukp baik slme nei ak lyn dye ngn cara baek . .ckp lebah lebuh kata jgn lupa dye lpz nie . . . ak x pnh lupa laa org yg prnh jaga aku . . . ak hargai !! tapi org buat ak macm niey . . .  !! memng niey 1 dugaan tok ak hadapi seblom menjelang aidilfitri . . mulai ryni ak x nk ambil thu lgiiee pasal kau kak :: tolong laahh bgii pswd fB ak tu . . ape lgiee kau na kak oit . . lau ko pkwe ak daaa lme daa ak clash n tampau2 . . .  nasib baek org atsn laa . . . ak hormat  ... . .   member akpon da lme sabau ngn dye laa :: capital N thnks bgie ak smgt malam td okee ::syg awakk lebih ::
 
 
 
kepada yg berkenaan STOP HADIR DALAM IDOP AKU !!!

Saturday, 28 July 2012

kisah akU


Haa !! mggu nie ak alikk umah :: erm syok la jugk kan coz dpt buka pose ngn atok ak ::
soe laaa kat kawan2 ak coz x ikut korg g buka pose kat luar k :: ermm skrg ak nak story sal ape eak :: ha !! 


kalau tak suka ngn perangai sy gtaw je jgn dok smpan2 t smpai bile2 pon sy x thu ap kesilapan  sy ::
kite semua x prefect ok :: tolong jgn berfikiran kolot oke :: saya just nak rapat ngn someone tu bukan sebb lain la :: sy da anggap die cm kakak saya sendiri :: salah ke kalau saya rapat ngn die :: kalau x suka bgthu laa >>
rapat sebagai adikk bukan lain oke :: thing positive laa syg uit :: sy bukan jenis yg xde prasaan kat boy oke ::
inilah dugaan yg saya dpt :: hope ade yg paham ap yg sy rase skrg :: sye da x thn ngn sikap org yg suke fikir 
(-) pasal sye ::  jagn fikir diri tu prefect sgt ::
teringin nak jaga seorg kakak , nak share prob :: sharing is loving ::

hope x fikir lain lau saya ambil berat sal kak tu ::  
:: sy lau daa rpat ngn org tu sy akn care die cm adikk bradik sy ::
::  sy bukan nak mntak simpati oke ::
:: sy bukan jenis org yg cm uh ::
:: berkawan biar lha ikhlas oke ::
:: kalau x suka cara sya silakan pergii dari hidup saya lhaa k ::

Saturday, 21 July 2012

ape2 laa


Selamat pagii semua hari nie , hari ni bermulanya puasa :)
saya harap puasa tahun mndapat kbkatan , dan semoga puasa tahun niey lbih baik dari sebelom niey ::
Ha tahuN nie saya mnghabiskan pose saya di IKM Jasin , bersama kawan baru , dan kakak2 senior n junior saya :: harap tahun nie tiada yg mnyakitkan hati saya :: 


 . saya akan jaga hati org yg paham saya , saya x nak jadi budak nakal , lagii . . masuk IKM hope dpt knl ngn org2 yg baik , , thnks laa kat kakak senior saya , mereka terbaik dalam idop saya sejak saya masuk IKM .mereka care n layan kami dgn baik . . pasti banyak kenangan bersama mereka , , saya akan cuba jaga hati n perasaan dieorg , , dieorg buat baik kami balas baik . , saya akan cuba elak darii pijak kepala dieorg , walaupun saya rapat ngn dieorg , tapii saya sedia tok kene marah , denda ,n whtever laaa ,  ,  saya x nk sbb saya rapat ngn dieorg kawan2 saya sendiri x puas atii ngn saya .... saya x nak . . 


Dalam masa beberapa bulan je lagii dapat bersama mereka .. lps nie mereka daa habis ... tinggal la kami semua . . mereka the best in my life :: hope bnyk kenangn manis bersama mereka . . pahit manis akan kami lalui bersama , , setiap pertemuan pasti ada perpisahan .. memang x di nafikan lagii . .
Tak tahu knapa hati ini sedey sgt bile teringt saat2 akan tiba nyer waktu tok berpisah >> huhu
walaupun kami baru knl , memey bnyak kngn bersama mereka . . .



Saya x pernah lupa akan sahabat2 saya :: 
saya seorg yg mnghargai hati n perasaan org ::
tapi org yg suka mainkan hati n perasaan saya ::
apakan daya dugaan2 ... 




JIKA KAMU TAHU SESEORANG TELAH ADA YG MEMILIKI , KAMU SEHARUSNYA MENGHARGAI , JANGAN MENJADI ALASAN HUBUNGAN MEREKA BERAKHIR .

KADANG MASALAH ADALAH SATU SATUNYA CARA TOK TAHU SIAPA YG PEDULI PADAMU DAN SIAPA YANG PURA2 JADI TEMANMU 

DALAM HIDUP , KAMU HARUSLAH MENYADARI KADANG ORANG YANG PALING KAMU INGINKAN ADALAH ORANG YANG BUAT HIDUPMU LEBIH BAIK , ,


Orang yang sungguh bahagia ialah mereka yang dijauhkan dari fitnah dan juga orang yang bila terkena ujian dan dugaan, dia bersabar.Siapa yang tidak berusaha melepas diri dari cinta kepada dunia, maka akan sengsaralah hidupnya, kerana sumber fitnah dan kesalahan adalah ketika seseorang itu begitu cinta kepada dunia.Orang yang paling jahat daripada penyebar fitnah adalah orang yang suka mendengarkan mereka. Justeru, tidak akan ada penyebar fitnah apabila tidak ada yang mendengarnya.


RAHSIAH BULAN DISEMBER
DISEMBER
~ Sangat setia dan pemurah
~ bersifat patriotik
~ sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
~ bercita-cita tinggi
~ suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
~ seronok didampingi
~ Pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
~ suka bercampur dengan orang
~ suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai
~ sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
~ tidak pandai berpura-pura
~ cepat marah
~ sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
~ perangai yang berubah-ubah
~ tidak ego walaupun harga diri yang sangata tinggi
~ benci pada kongkongan




Friday, 6 July 2012

IKM JASIN KENANGAN BERSAMA BPP


Masuk mggu nie daa 2 mggu saya bergelar sebagai pelajar di IKM jasin . Saya bersyukur yg teramat sgt bila dpt masuk ke IKM , walaupun sya x terpilih masuk ke U ur KOLEJ tapi saya amat bersyukur ape yg saya dpt skrg . terima kasih YA ALLAH kerana telah memberi aku tempat untuk mnmba ilmu , dan mncapai segala kjyaan dan hajat saya .Saya berazam akan buat yg terbaik demi masa depan saya dan untuk family saya . Hari pertama masuk dgn azam baru . harap saya x terpesong jauh , xnk ulang kesilapan yg lame , Saya akan cuba buat ap yg saya mampu , hope akk2 , n kawan2 dpt mmbntu saya . memberi tunjuk ajar pada saya .Thnks bnyak2 kepada kakak2 senior kami yg bnyak membntu , membri tnujuk ajar , dan sgla2 nyer... kami hargai akk2 semua , kami harap lepaz akk2 hbs sem yg last nie jgn lupa kami . Penting sekali kat kakak bilik saya KAK FAT N KAK IEKA , hope akk x lupakan saya bilaa daa berjaya n bila daa kuar dari IKM k ,, saya sentiasa ingatkan akk berdua , saya daa aggp akk berdua cm kakak saya sendiri , hope dpt saling bntu membntu selama bpe bulan yg tnggl nie... Saya akan cuba x melukai akk2 , akan cuba jage diri , kelakuan dan sebagainyer.. kalau saya salah tolong betulkan , , kepada semua senior yg jage kami waktu orientasi thnks taw... kami hargai sgt2 ::

SUSAH SENANG HADAPI BERSAMA , ABADIKAN KENANGAN KITA BERSAMA . WALAUPUN HANYA BEBERAPA BULAN :: 
saya dapat rasakan kesedihan ini sebelom akk2 semua tamat belajar di IKM Jasin ::





pesaNan darI saya Buat Akak ::

* SENTIASA CERIA SELALU .
*DOAKAN KITER BERJYA .
*JGN LUPAKAN KAMI SEMUA FRESHIE .
* DAH BERJAYA JGN LUPA KAMI .
* JAGA KESIHATAN AKAK
*KALAU SAKIT JMPA DOKTER 


# CEGAH SEBELOM MELARAT#
LOVE YOU ALL 

Monday, 18 June 2012

JiwA teNAng



THnks kat kakaQ tuE . . Sy ingat pesaN Akak tue , ,
pE pN miss la kaT kakaQ , ,

Biarlah orang mengata kita, jangan kita mengata,,
Biarlah orang memfitnah, jangan kita melakukannya,,
Biarlah orang menzalimi kita, kita maafkan saja,,
Biarlah orang mencaci kita, doakan petunjuk buat mereka,,

Bercakaplah yang memberi faedah, atau diam lebih baik,,
Kenangkanlah budi orang, lupakan jasa kita,,
Balaslah jasa orang, lupakan jasa kita,,
Balaslah jasa orang, lupakan kejahatanya,,
Alangkah baiknya balas kejahatan orang dengan kebaikan,,

Wahai saudara-wahai saudari itulah panduan kita,,
Jadikan ia panduan di dalam pergaulan,,
Krisis tidak akan panjang, permusuhan tidak berlarutan,,
Itulah panduan jika ingin aman dan harmoni,,
Tuan atau puan begitulah Islam memberi panduan,,
Untuk keselamatan hamba-hambaNya di dunia,,
Tidak ada pada ajaran agama-agama lain, dan sebarang ideologi,,
Hanya ada pada Islam yang sejati,,
Begitulah sebahagian etika didalam pergaulan,,

Marilah kita bersama-sama mengamalkan bersungguh-sungguh,,
Walaupun berat sekalipun penat, Untungnya banyak di dunia akhirat,



Friday, 15 June 2012

KisAh SilaM yG menyAkiT


Saya ada seorang kawan , saya rapat ngn die pe2 hal msti die gtaw saya , , Mula2 memey saya boleh sabar ngn perangai die , , sampai satu saat niey memey saya daa ta ley nak trme die , , saya layan die pon cm nk x nk je , , saya buat cm niey bkn sje2 tp bersebab , , hope sgt die thu , , saya harap sgt die dpt buang sikap die yg ramai x suka tu , , sya igt saya je perasan rupe2 nyerr ramai yg sabar ngn die ,  die suka sgt mainkan perasaan laki , , story :: saya nyerr bFF kne tipu ngn die , , die kata ngn saya nak kawan je , , sampai satu masa saya dgr die mntk couple ngn Bff sya nie . . peh terkejot  sgt . . Bff sya pon cterr laa sume pasal die kat sy n tnya saya psal die?? dari ctu kami mula x rapat ng die , , kami feddup ngn perangai . . begitu jgk ngk spupu saya , ,  saya bukan x nk kawan ngn die lagi tapi sampai skrg sya n bFF sya x mampu nk trme die lg , , berat hati sgt2...Hope die trme nie sumerr , , hope die dpt jdikan 1 pngaran dlm idop die...Bff saya kata kawan cm die uh x jd kawan pon x pe laa.. asyik nk enjoy jerk... x kmna pon laki2 nie... Ilmu tu lgi pnting... sya ingat pesan bFF saya tu .. Sya x kan pnh lupa...ermmm 


sedey pon ade gark dpt kawn cm uh ,,, ade ke ptut :: bila ok ngn sye cm malaikat prngai :: tpi bila gdoh :: maki saya , cter sana sini pasal saya  :: Ade satu hari nie die CILAKE kan saya kat member die... buruk2 kat sya ... ingat saya nie xde maruah ke?? ingat saya xde prasaan ke??? sejak dari kjadian uh memey sya x contact die... rseee fedduuupp sgt2...

sya bukan nak kata saya nie baik tapi ,,,, nak die ubah jerkkk... 
SEMUA MANUSIA KAT BUMI NIE TAK PREFECT LA
termasuk laahh dri ini....


Monday, 11 June 2012

Rimas ngn perangai kau!!!!!



JANGAN TANYA AKU KENAPA AKU X NAK LAYAN KAU . .
AKU RIMAS , FEDDUP NGN KAU , KO DA BUAT MACAM2 HAL NGN SPUPU AKU , KWAN SPUPU AKU , NGN KAWAN BAIK AKU . AKU DAAA X NK AMIK THU LAGI PASAL KAU , , PAHAM !!!!!!  TAK KAN PSAL TDO X PNDNG MUKA KAU JD HAL .. EEEEEEE AKU BTUL2 TANSION NGN PRNGAI KAU LAAAA BEBBBBB.... AKU RIMAS..............


TANSION + RIMAS + FEDDUP + MENYAMPAH ...
NGN PERANGAI KO TU !!!!!!!

Wednesday, 30 May 2012

menghaRgai...



SUSAH SANGAT KE NAK MENGHARGAI ORANG .....
SAYA TAK PERLUKAN ORG MACAM KAMU LAA....





SABAR LAA WAHAI SAHABATKU FADZLIN ......

Saturday, 26 May 2012

Disaat Merindui ~~


Da kenapa tiba saya rindu sgt2 kat kawan2 saya . .Bukan sekadar kawan2 saya tapi adik2 kat aspuri jugak...
rindu disaat suka dan duka bersama...Tpi perlu ke saya ingat kat org yg x pernah nak ingat kat saya tu..
Saya hari2 ingat saat2 bersama mereka...
Alangkah indah bila dpt bersama , suka , duka lalui bersama bagai adik beradik..


susah tok saya melupakan segala2 kenangn indah bersama mereka...
saya syg mereka kerana ALLAH..
 Ingat KAWAN2 dunia nie hanya pinjaman...
Hargailah selagi ia nye ada....



Monday, 21 May 2012

Renung2kan...


Hari ni terbongkar segala cter kwn aku niey.. ha aku da ckp kne jujur ,, x nk.... die bkn seorg lelaki yg sng2 nk ditipu taw... Aku x nk kawan baik aku ditipu sbb aku thu yg die x prnh wat hati seorg pompuan cm uh...
Kawan maafkan aku kalau ak pon terlibat dlm kes tu ok.. aku x de niat pon.. Aku akan sentiase jujur n paham keadaan ko skrg.. aku pon x nk ko kne lg . . ape yg berlaku sekarang tu sume ujian dari ALLAH . .
ak harap ko dpt sabar taw sahabat . . 
JANGAN tansion2 laa k..

Jangan sesekali Mainkan perasaan Org nanti terkena pada kita balik..
hargailah persahabatan yg telah terjalin sekarang . .

 Terimakasih kat 2 org member aku nie ... sokong dan beri semangat tok aku smbung belajar..
IMRAN N IKA . .
terima kasih banyak2 k..
ALLAH je dapat membalas jasa baik korg k...
Hope t korg dpt smbung belajar JANGAN lupa kat aku taw...


 ikA Yg tolong aku untK smbng belajar..


               

ADeQ kesaNyangan yG Bnyk bg semangat

☻♥☻
/█\/█\
.||.||.
SEKUAT mana awak setia...
SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..

✿~ LELAKI : JANGAN LAYAN wanita tu special sangat jika TIDAK ADA NIAT untuk buat dia menjadi yang SAH/HALAL..wanita ini lain sikit, CEPAT PERASAN dan MUDAH JATUH HATI..jangan letak harapan seandainya hati tidak yakin..jangan beri HARAPN pada yang mudah menyerap harapan..hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah..bila sudah terluka, susah nak rawat balik..

✿~ WANITA : JANGAN BERHARAP terlalu tinggi kepada lelaki yang kamu sayangi, kerana bila kecewa datang..ia boleh menyakiti hati dan dirimu dengan banyak..jadilah wanita yang TEGAS, MAHAL dan TIDAK MUDAH untuk menerima cinta dari seorang lelaki yang belum sah menjadi milikmu..

p/s : Jangan ada niat ingin kahwin sahaja, tapi TINDAKAN ke arah itu tidak ada..cari calon ini BUKANLAH sahaja-sahaja ingin MENCUBA macam mencuba pakaian..tidak sesuai yang ini, amik yang lainlah..♥♥


Saturday, 19 May 2012

Hari Yang Mengembirakan


Hai semua hari ni , hari ahad nak cter pasal someone... ha td saya jumpa adek angkat yg paling saya sayang sekali , susah senag bersama... saya rase dia lah seorang adek yg paham kat saya... Mula x knl pon die tu , bile jmpe dekat2 baru thu yg btul tu die , saya x knl dia sbb muka die lain sgt2. . . mgkin sbb saya da lame x jmpe die laa , , RINDU sgt2 kat die . . rasa mcm setahun sekali je jmpe die... X pe lagi un thun nie die exam. . malas nk ggu die,, biarlah die exam dlu,, t Ade masa saya contact la die blik... hahah.. Td tnyer die t lps SPM nak smbung blajar mne ? wah die ckp nk smbung at UITM . . wah semoga dia berjaya laa.. die Rajin sgt2...suka kwan ngn die...Die Faham sgt2 saya.. Lepas niey saya x nk lahh cari adik angkat lain sbb dia seorg je bole pham saya n ibu die pon oke..Saya pnggil ibu die IBU....So die sye anggap cm family saya juga....SAYANG DIA KERANA ALLAH . . .

tu jela rasenyerrr...



Ini ibu laa.... Ibu juara gubahan taw... Tahniah ibu~~





AdeQ kesayangan saya laaa..
NURUL NAJIHAH BT MD AZWAN


Friday, 18 May 2012

Dalam Hati Saya ~~


hai korg yg dtg mnjguk sy nye blog ni.. sje2 je.. hari cuti,, ha tp rutin cm bese la kan,,, kemas umh sume,, emak .ayah x de ,, ade hal skit kat luar so tggal ngn adek2 jerk,,, Hari nk nak story , sy x suka nk jge tepi kain org , , sekarag sy nak jd diri sendiri , , mula hidup baru laa kononnyer...Nak jujur dalam setiap ape jua perhubungan x kira la pe2 ,  Adik angkat ke , kakak angkat ke . n abg angkat ke  kwn ke. . . n whtever2 laa... aku x nk laa tipu2 niey . . rsenye lau jujor lagi kekal lame . . dan juga aku nak syg dieorg tu sume kerana ALLAH . .hahaha

Kalau aku suka kan someone niey , aku x street bgthu die , , ckup sje kteorg kwn2 cm biase coz aku yakin jodoh dtntukan oleh ALLAH . . just berdoa " Jika die jodohku temukan ku dengan sidia , jika tidak aku terima dgn redha " Jodoh , Ajal Maut dtngn tuhan . . kite hnye mmpu berserah...
jujur dalam setiap perhubungan pasti akn kekal selamenyer.. Lelaki yg baik untuk Perempuan Yg baik , lelaki yg keji untuk pperempuan yg keji . . itu Janji ALLAH . .
jGn sdey kalau xde COUPLE , sbb ALLAH belum nak temukan jodoh kite lgi...
Ape2 pon kepada kwn2 aaku tu plezz jujo dlm setiap perhubungan.. aku pon akn wat pe yg aku ckp niey... hahahhah

doakn bersama la yeah . .
Saya Nak bercinta kerana ALLAH . . Tak suka mainkan perasaan laki , n x suka laki mainkan perasaan perempuan .... Hope dpt yg Terbaik la.. Boleh didik n jaga saya... huhu

Cter kat atas tidak ade kene mngena ngn spe2 oke...

Thursday, 17 May 2012

Die SaHabat Aku


Hari ini hari jumaat , hari yg mulia , penghulu segala hari , , , macam biasa laa rutin harian aku . . kemas2 umh ,wt ape yg ptut kan . . haha . . bila la agknyer nk g sambung blajar niey . . ok , Hari ini aku nak cter psal someone niey . . korg jgn fikir lain plk antara aku n sidia niey coz aku n die just FRENZ jerk. . .
Aku freNz ngn die sejak dari skola rendah . . kite org satu skola agama dulu . . nak thu x dulu die nakal , suke kacau org , , n suka je wat org marah . . tapi mmg best glerr kot kwn ngn die. . . dulu nak kata rapat sgt tu x laa.. tapi aku aggp die kwan rapat aku . . lps je hbz darjah 6 kteorg daa x jmpe . . lame kot hmpir 5 thun  . . now bru laa kami jmpe blik . . hahah aku jmpe die kat tempat kije die ( SHELL ). . haha aku nmpk die dari dlm kete je. . coz die jge bhgian cashier . . erm . . sjk dari tu aku rse nk sgt contact ngn die blik , , aku pon cari arr fB sie then aku ngok die emng daa jadi frenz kat FB aku . . so ape lgi... aku pon chat ar ngn die borak2 . . story2 laa cm2 , tukar2 no fhone lak tu.. hahahah . . die still klakar cm dlu . . tp aku ngok care die skrg bnyak brubah ,  coz , aku ngok die semagt glerr nak g smbung blajar . . Die dpt smbung blajar kat MATRIK (JOHOR)
Aku harap sgt die dpt bljar n tumpukan pelajaran die tu . . coz die ckp die nk BUKTIKAN kat ibu bapa die yg die boley berjaya macam abg n kakak die . . aku ckp kat die "ko fikir bljar dulu , capai cita2 ko n jgn bercinta je sampai lupa belajar " . ..
die memang seorg SAHABAT yg baik . . 
aku SUKA gler kawan ngn die.. hope kite kwan sampai MATI . .
JGN LUPA AKU TAW KAWAN . .





BUDAK SHELL = lpsnie DIE G MATRIK . .
niey la SAHABAT saya tu . .
MUHAMMAD IMRAN KASIMEE
Seorg yg suka bg semangat kat Aku . .
Seorg yg x sombong . . .
Seorg yg bersungguh2 . .
Seorg Yg Alim la jgk . . hahah okey . .
Ckup lahh cter pasal si dia niey . . 
Waalaikumussalam . .


Tuesday, 15 May 2012

Hari Yg menyedihkaN ~~ ( capital S )






Semalam aku prgi pasar mlam .. ermm jmpa laa adik angkat aku waktu
kteorg skolah rendah dlu . . sggh gerai die bli air , then jmpe ayah die . .
ayah die ckp hai lame x jmpe , , k aku jwb bz la pkcik ,dok umh jerk.. lagipon sy x sehat sgt . .
pkcik tu ckp arh x pe laa. .  ptut la mke putih sikit... hahah.. pe la pkcik uh..
lps borak ngn apak die,, member ak daa sdh bli air ,then da bla g tmpt len plk , , aku ckp ngn pakcik uh kim slam anak pakcik yg pakai bju biru tu . . gtaw die jgn bawak moto laju2... sbb smlm sy nmpak die bwk moto laju... pastu udak tu ckp mne ade akk salah org laa tu bkn org.. oke aku " betul akk x tpu akk nmpak smlm die pakai bju merahkan bwk moto... ak just guraw2 jerk.... mngkin die x suka ak ckp cm uh dpn 
ayh die .. k fine... ak mntak maaf sgt2... aku rase die mara ak laa.. sbb kul 7 ak g nan mmber ak lagi sorg snggh gerai die gak... aku tgur die lagi skli TAPI die wat dunno..huhu sedih ak.. dri situ ak dpt rase yg die marah aku... ermm pe pon aku mntak maaf smlm tp die x bls.. ha x pe la..

aku just xnk hbungn kteorg ptus agy..tu je..
ak bersyukur sgt sbb dpt jmpe die blk n dpt no phone die alik.. so ak nk sgt jge hti die.. ak nak sgt die hargai ak.... ak harap sgt2... die faham ak...

pepon goodluck laa exam SPM thun niey oke.. do the best .... maaf kan org nanti senag nk jwb exam uh . .

lau x marah akk plezz mcj akk k...



Monday, 14 May 2012

meriNdui kamu ~~


kepada yg mngenali sy . . sy nk mintak maaf klo sy wat kalian sume sakit hati ur pape jelakan . .
yelah kite sume manusia biasa yg selalu mlkukan ksilapn . . harap kalian pon bermaaf maafan la sesame manusia k . . Sy juga telah memaaf kan sesiapa yg ade wat salah ngn sy . . yelah sedangkan nabi maafkan umat , apatah lagi saya hanya insan yg biase . . Sy nak gtaw yg sy syg semua kerana ALLAH . .
Sy x perlukan blsn pape dari dy , tp hargailah lah sy k . . jgn prnh lupa sy walau dmna skli pon awk brde deQ . .
iNgat pesan akk taw . . akk syg kamu . . 

CINTA SAYA HANYA UNTUK LELAKI YG BENAR2 MENCINTAI SAYA KERANAMU YA ALLAH . .
SEMOGA SAYA MENDAPAT SEORG YG BOLEH MENDIDIK SAYA KE JALAN YG BENAR. . .
LELAKI YG SOLEH . .\

SINGLE BUKAN MAKNANYER KITA TAK LAKU . TAPI SABAR , ALLAH BELOM TEMUKAN JODOH KITA . . INSYA'ALLAH ADE REZEKI YG LEBIH BAIK YG ALLAH AKN BERI . 
SABAR DAN BSRCINTALAH KERANA ALLAH BUKAN KERANA NAFSU . .


YA ALLAH > .
Panjangkan umur kami . . Satukan lah hati kami . .
Semoga kami tergolong dalam kalangan wanita solehah. . 
Panjangkan juga umur SAHABAT sy . .










Duhai Allah yang maha pengasih
sejahteralah untuk ku.ya Allah,
semoga aku sihat dan bahagia..
semoga aku bebas dari kemarahan dan kebencian..
semoga aku bebas kemiskinan jiwa dan raga.
semoga aku bebas dari penderitaan jasmani dan rohani..
semoga aku dapat mempertahankan kebahagian aku sendiri..
semoga aku dapat merancang kehidupan dengan bijaksana..aaminn ya Rabbal alamin...

Duhai yang maha membuka,
ajari aku yang lemah untuk melihat jalan keluar dari semua masalah.
kepadamu ku curah segala perasaan yang melara.
ku kesali kealpaan diriku.ku tangisi kesilapan lalu.

Ya Allah ya tuhanku.bantulah hambamu ini..permudakanlah segala urusan ku ya Allah dan permudahkan lah aku untuk menimba ilmu di dunia mu ini ya Allah..terimalah doa hambumu ini.
ampuni lah dosaku,terangi hatiku.
tiade lain yang ku harap hanya kasih sayang mu membawa ke rimbun keampunan.....



Khas buaT kamu deQ = SuhairaH n najihAh . .
dan SAHABAT SAYA ===