Wednesday, 30 May 2012

menghaRgai...



SUSAH SANGAT KE NAK MENGHARGAI ORANG .....
SAYA TAK PERLUKAN ORG MACAM KAMU LAA....





SABAR LAA WAHAI SAHABATKU FADZLIN ......

Saturday, 26 May 2012

Disaat Merindui ~~


Da kenapa tiba saya rindu sgt2 kat kawan2 saya . .Bukan sekadar kawan2 saya tapi adik2 kat aspuri jugak...
rindu disaat suka dan duka bersama...Tpi perlu ke saya ingat kat org yg x pernah nak ingat kat saya tu..
Saya hari2 ingat saat2 bersama mereka...
Alangkah indah bila dpt bersama , suka , duka lalui bersama bagai adik beradik..


susah tok saya melupakan segala2 kenangn indah bersama mereka...
saya syg mereka kerana ALLAH..
 Ingat KAWAN2 dunia nie hanya pinjaman...
Hargailah selagi ia nye ada....



Monday, 21 May 2012

Renung2kan...


Hari ni terbongkar segala cter kwn aku niey.. ha aku da ckp kne jujur ,, x nk.... die bkn seorg lelaki yg sng2 nk ditipu taw... Aku x nk kawan baik aku ditipu sbb aku thu yg die x prnh wat hati seorg pompuan cm uh...
Kawan maafkan aku kalau ak pon terlibat dlm kes tu ok.. aku x de niat pon.. Aku akan sentiase jujur n paham keadaan ko skrg.. aku pon x nk ko kne lg . . ape yg berlaku sekarang tu sume ujian dari ALLAH . .
ak harap ko dpt sabar taw sahabat . . 
JANGAN tansion2 laa k..

Jangan sesekali Mainkan perasaan Org nanti terkena pada kita balik..
hargailah persahabatan yg telah terjalin sekarang . .

 Terimakasih kat 2 org member aku nie ... sokong dan beri semangat tok aku smbung belajar..
IMRAN N IKA . .
terima kasih banyak2 k..
ALLAH je dapat membalas jasa baik korg k...
Hope t korg dpt smbung belajar JANGAN lupa kat aku taw...


 ikA Yg tolong aku untK smbng belajar..


               

ADeQ kesaNyangan yG Bnyk bg semangat

☻♥☻
/█\/█\
.||.||.
SEKUAT mana awak setia...
SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..

✿~ LELAKI : JANGAN LAYAN wanita tu special sangat jika TIDAK ADA NIAT untuk buat dia menjadi yang SAH/HALAL..wanita ini lain sikit, CEPAT PERASAN dan MUDAH JATUH HATI..jangan letak harapan seandainya hati tidak yakin..jangan beri HARAPN pada yang mudah menyerap harapan..hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah..bila sudah terluka, susah nak rawat balik..

✿~ WANITA : JANGAN BERHARAP terlalu tinggi kepada lelaki yang kamu sayangi, kerana bila kecewa datang..ia boleh menyakiti hati dan dirimu dengan banyak..jadilah wanita yang TEGAS, MAHAL dan TIDAK MUDAH untuk menerima cinta dari seorang lelaki yang belum sah menjadi milikmu..

p/s : Jangan ada niat ingin kahwin sahaja, tapi TINDAKAN ke arah itu tidak ada..cari calon ini BUKANLAH sahaja-sahaja ingin MENCUBA macam mencuba pakaian..tidak sesuai yang ini, amik yang lainlah..♥♥


Saturday, 19 May 2012

Hari Yang Mengembirakan


Hai semua hari ni , hari ahad nak cter pasal someone... ha td saya jumpa adek angkat yg paling saya sayang sekali , susah senag bersama... saya rase dia lah seorang adek yg paham kat saya... Mula x knl pon die tu , bile jmpe dekat2 baru thu yg btul tu die , saya x knl dia sbb muka die lain sgt2. . . mgkin sbb saya da lame x jmpe die laa , , RINDU sgt2 kat die . . rasa mcm setahun sekali je jmpe die... X pe lagi un thun nie die exam. . malas nk ggu die,, biarlah die exam dlu,, t Ade masa saya contact la die blik... hahah.. Td tnyer die t lps SPM nak smbung blajar mne ? wah die ckp nk smbung at UITM . . wah semoga dia berjaya laa.. die Rajin sgt2...suka kwan ngn die...Die Faham sgt2 saya.. Lepas niey saya x nk lahh cari adik angkat lain sbb dia seorg je bole pham saya n ibu die pon oke..Saya pnggil ibu die IBU....So die sye anggap cm family saya juga....SAYANG DIA KERANA ALLAH . . .

tu jela rasenyerrr...



Ini ibu laa.... Ibu juara gubahan taw... Tahniah ibu~~





AdeQ kesayangan saya laaa..
NURUL NAJIHAH BT MD AZWAN


Friday, 18 May 2012

Dalam Hati Saya ~~


hai korg yg dtg mnjguk sy nye blog ni.. sje2 je.. hari cuti,, ha tp rutin cm bese la kan,,, kemas umh sume,, emak .ayah x de ,, ade hal skit kat luar so tggal ngn adek2 jerk,,, Hari nk nak story , sy x suka nk jge tepi kain org , , sekarag sy nak jd diri sendiri , , mula hidup baru laa kononnyer...Nak jujur dalam setiap ape jua perhubungan x kira la pe2 ,  Adik angkat ke , kakak angkat ke . n abg angkat ke  kwn ke. . . n whtever2 laa... aku x nk laa tipu2 niey . . rsenye lau jujor lagi kekal lame . . dan juga aku nak syg dieorg tu sume kerana ALLAH . .hahaha

Kalau aku suka kan someone niey , aku x street bgthu die , , ckup sje kteorg kwn2 cm biase coz aku yakin jodoh dtntukan oleh ALLAH . . just berdoa " Jika die jodohku temukan ku dengan sidia , jika tidak aku terima dgn redha " Jodoh , Ajal Maut dtngn tuhan . . kite hnye mmpu berserah...
jujur dalam setiap perhubungan pasti akn kekal selamenyer.. Lelaki yg baik untuk Perempuan Yg baik , lelaki yg keji untuk pperempuan yg keji . . itu Janji ALLAH . .
jGn sdey kalau xde COUPLE , sbb ALLAH belum nak temukan jodoh kite lgi...
Ape2 pon kepada kwn2 aaku tu plezz jujo dlm setiap perhubungan.. aku pon akn wat pe yg aku ckp niey... hahahhah

doakn bersama la yeah . .
Saya Nak bercinta kerana ALLAH . . Tak suka mainkan perasaan laki , n x suka laki mainkan perasaan perempuan .... Hope dpt yg Terbaik la.. Boleh didik n jaga saya... huhu

Cter kat atas tidak ade kene mngena ngn spe2 oke...

Thursday, 17 May 2012

Die SaHabat Aku


Hari ini hari jumaat , hari yg mulia , penghulu segala hari , , , macam biasa laa rutin harian aku . . kemas2 umh ,wt ape yg ptut kan . . haha . . bila la agknyer nk g sambung blajar niey . . ok , Hari ini aku nak cter psal someone niey . . korg jgn fikir lain plk antara aku n sidia niey coz aku n die just FRENZ jerk. . .
Aku freNz ngn die sejak dari skola rendah . . kite org satu skola agama dulu . . nak thu x dulu die nakal , suke kacau org , , n suka je wat org marah . . tapi mmg best glerr kot kwn ngn die. . . dulu nak kata rapat sgt tu x laa.. tapi aku aggp die kwan rapat aku . . lps je hbz darjah 6 kteorg daa x jmpe . . lame kot hmpir 5 thun  . . now bru laa kami jmpe blik . . hahah aku jmpe die kat tempat kije die ( SHELL ). . haha aku nmpk die dari dlm kete je. . coz die jge bhgian cashier . . erm . . sjk dari tu aku rse nk sgt contact ngn die blik , , aku pon cari arr fB sie then aku ngok die emng daa jadi frenz kat FB aku . . so ape lgi... aku pon chat ar ngn die borak2 . . story2 laa cm2 , tukar2 no fhone lak tu.. hahahah . . die still klakar cm dlu . . tp aku ngok care die skrg bnyak brubah ,  coz , aku ngok die semagt glerr nak g smbung blajar . . Die dpt smbung blajar kat MATRIK (JOHOR)
Aku harap sgt die dpt bljar n tumpukan pelajaran die tu . . coz die ckp die nk BUKTIKAN kat ibu bapa die yg die boley berjaya macam abg n kakak die . . aku ckp kat die "ko fikir bljar dulu , capai cita2 ko n jgn bercinta je sampai lupa belajar " . ..
die memang seorg SAHABAT yg baik . . 
aku SUKA gler kawan ngn die.. hope kite kwan sampai MATI . .
JGN LUPA AKU TAW KAWAN . .





BUDAK SHELL = lpsnie DIE G MATRIK . .
niey la SAHABAT saya tu . .
MUHAMMAD IMRAN KASIMEE
Seorg yg suka bg semangat kat Aku . .
Seorg yg x sombong . . .
Seorg yg bersungguh2 . .
Seorg Yg Alim la jgk . . hahah okey . .
Ckup lahh cter pasal si dia niey . . 
Waalaikumussalam . .


Tuesday, 15 May 2012

Hari Yg menyedihkaN ~~ ( capital S )






Semalam aku prgi pasar mlam .. ermm jmpa laa adik angkat aku waktu
kteorg skolah rendah dlu . . sggh gerai die bli air , then jmpe ayah die . .
ayah die ckp hai lame x jmpe , , k aku jwb bz la pkcik ,dok umh jerk.. lagipon sy x sehat sgt . .
pkcik tu ckp arh x pe laa. .  ptut la mke putih sikit... hahah.. pe la pkcik uh..
lps borak ngn apak die,, member ak daa sdh bli air ,then da bla g tmpt len plk , , aku ckp ngn pakcik uh kim slam anak pakcik yg pakai bju biru tu . . gtaw die jgn bawak moto laju2... sbb smlm sy nmpak die bwk moto laju... pastu udak tu ckp mne ade akk salah org laa tu bkn org.. oke aku " betul akk x tpu akk nmpak smlm die pakai bju merahkan bwk moto... ak just guraw2 jerk.... mngkin die x suka ak ckp cm uh dpn 
ayh die .. k fine... ak mntak maaf sgt2... aku rase die mara ak laa.. sbb kul 7 ak g nan mmber ak lagi sorg snggh gerai die gak... aku tgur die lagi skli TAPI die wat dunno..huhu sedih ak.. dri situ ak dpt rase yg die marah aku... ermm pe pon aku mntak maaf smlm tp die x bls.. ha x pe la..

aku just xnk hbungn kteorg ptus agy..tu je..
ak bersyukur sgt sbb dpt jmpe die blk n dpt no phone die alik.. so ak nk sgt jge hti die.. ak nak sgt die hargai ak.... ak harap sgt2... die faham ak...

pepon goodluck laa exam SPM thun niey oke.. do the best .... maaf kan org nanti senag nk jwb exam uh . .

lau x marah akk plezz mcj akk k...



Monday, 14 May 2012

meriNdui kamu ~~


kepada yg mngenali sy . . sy nk mintak maaf klo sy wat kalian sume sakit hati ur pape jelakan . .
yelah kite sume manusia biasa yg selalu mlkukan ksilapn . . harap kalian pon bermaaf maafan la sesame manusia k . . Sy juga telah memaaf kan sesiapa yg ade wat salah ngn sy . . yelah sedangkan nabi maafkan umat , apatah lagi saya hanya insan yg biase . . Sy nak gtaw yg sy syg semua kerana ALLAH . .
Sy x perlukan blsn pape dari dy , tp hargailah lah sy k . . jgn prnh lupa sy walau dmna skli pon awk brde deQ . .
iNgat pesan akk taw . . akk syg kamu . . 

CINTA SAYA HANYA UNTUK LELAKI YG BENAR2 MENCINTAI SAYA KERANAMU YA ALLAH . .
SEMOGA SAYA MENDAPAT SEORG YG BOLEH MENDIDIK SAYA KE JALAN YG BENAR. . .
LELAKI YG SOLEH . .\

SINGLE BUKAN MAKNANYER KITA TAK LAKU . TAPI SABAR , ALLAH BELOM TEMUKAN JODOH KITA . . INSYA'ALLAH ADE REZEKI YG LEBIH BAIK YG ALLAH AKN BERI . 
SABAR DAN BSRCINTALAH KERANA ALLAH BUKAN KERANA NAFSU . .


YA ALLAH > .
Panjangkan umur kami . . Satukan lah hati kami . .
Semoga kami tergolong dalam kalangan wanita solehah. . 
Panjangkan juga umur SAHABAT sy . .










Duhai Allah yang maha pengasih
sejahteralah untuk ku.ya Allah,
semoga aku sihat dan bahagia..
semoga aku bebas dari kemarahan dan kebencian..
semoga aku bebas kemiskinan jiwa dan raga.
semoga aku bebas dari penderitaan jasmani dan rohani..
semoga aku dapat mempertahankan kebahagian aku sendiri..
semoga aku dapat merancang kehidupan dengan bijaksana..aaminn ya Rabbal alamin...

Duhai yang maha membuka,
ajari aku yang lemah untuk melihat jalan keluar dari semua masalah.
kepadamu ku curah segala perasaan yang melara.
ku kesali kealpaan diriku.ku tangisi kesilapan lalu.

Ya Allah ya tuhanku.bantulah hambamu ini..permudakanlah segala urusan ku ya Allah dan permudahkan lah aku untuk menimba ilmu di dunia mu ini ya Allah..terimalah doa hambumu ini.
ampuni lah dosaku,terangi hatiku.
tiade lain yang ku harap hanya kasih sayang mu membawa ke rimbun keampunan.....



Khas buaT kamu deQ = SuhairaH n najihAh . .
dan SAHABAT SAYA ===