Saturday, 28 July 2012

kisah akU


Haa !! mggu nie ak alikk umah :: erm syok la jugk kan coz dpt buka pose ngn atok ak ::
soe laaa kat kawan2 ak coz x ikut korg g buka pose kat luar k :: ermm skrg ak nak story sal ape eak :: ha !! 


kalau tak suka ngn perangai sy gtaw je jgn dok smpan2 t smpai bile2 pon sy x thu ap kesilapan  sy ::
kite semua x prefect ok :: tolong jgn berfikiran kolot oke :: saya just nak rapat ngn someone tu bukan sebb lain la :: sy da anggap die cm kakak saya sendiri :: salah ke kalau saya rapat ngn die :: kalau x suka bgthu laa >>
rapat sebagai adikk bukan lain oke :: thing positive laa syg uit :: sy bukan jenis yg xde prasaan kat boy oke ::
inilah dugaan yg saya dpt :: hope ade yg paham ap yg sy rase skrg :: sye da x thn ngn sikap org yg suke fikir 
(-) pasal sye ::  jagn fikir diri tu prefect sgt ::
teringin nak jaga seorg kakak , nak share prob :: sharing is loving ::

hope x fikir lain lau saya ambil berat sal kak tu ::  
:: sy lau daa rpat ngn org tu sy akn care die cm adikk bradik sy ::
::  sy bukan nak mntak simpati oke ::
:: sy bukan jenis org yg cm uh ::
:: berkawan biar lha ikhlas oke ::
:: kalau x suka cara sya silakan pergii dari hidup saya lhaa k ::

Saturday, 21 July 2012

ape2 laa


Selamat pagii semua hari nie , hari ni bermulanya puasa :)
saya harap puasa tahun mndapat kbkatan , dan semoga puasa tahun niey lbih baik dari sebelom niey ::
Ha tahuN nie saya mnghabiskan pose saya di IKM Jasin , bersama kawan baru , dan kakak2 senior n junior saya :: harap tahun nie tiada yg mnyakitkan hati saya :: 


 . saya akan jaga hati org yg paham saya , saya x nak jadi budak nakal , lagii . . masuk IKM hope dpt knl ngn org2 yg baik , , thnks laa kat kakak senior saya , mereka terbaik dalam idop saya sejak saya masuk IKM .mereka care n layan kami dgn baik . . pasti banyak kenangan bersama mereka , , saya akan cuba jaga hati n perasaan dieorg , , dieorg buat baik kami balas baik . , saya akan cuba elak darii pijak kepala dieorg , walaupun saya rapat ngn dieorg , tapii saya sedia tok kene marah , denda ,n whtever laaa ,  ,  saya x nk sbb saya rapat ngn dieorg kawan2 saya sendiri x puas atii ngn saya .... saya x nak . . 


Dalam masa beberapa bulan je lagii dapat bersama mereka .. lps nie mereka daa habis ... tinggal la kami semua . . mereka the best in my life :: hope bnyk kenangn manis bersama mereka . . pahit manis akan kami lalui bersama , , setiap pertemuan pasti ada perpisahan .. memang x di nafikan lagii . .
Tak tahu knapa hati ini sedey sgt bile teringt saat2 akan tiba nyer waktu tok berpisah >> huhu
walaupun kami baru knl , memey bnyak kngn bersama mereka . . .



Saya x pernah lupa akan sahabat2 saya :: 
saya seorg yg mnghargai hati n perasaan org ::
tapi org yg suka mainkan hati n perasaan saya ::
apakan daya dugaan2 ... 




JIKA KAMU TAHU SESEORANG TELAH ADA YG MEMILIKI , KAMU SEHARUSNYA MENGHARGAI , JANGAN MENJADI ALASAN HUBUNGAN MEREKA BERAKHIR .

KADANG MASALAH ADALAH SATU SATUNYA CARA TOK TAHU SIAPA YG PEDULI PADAMU DAN SIAPA YANG PURA2 JADI TEMANMU 

DALAM HIDUP , KAMU HARUSLAH MENYADARI KADANG ORANG YANG PALING KAMU INGINKAN ADALAH ORANG YANG BUAT HIDUPMU LEBIH BAIK , ,


Orang yang sungguh bahagia ialah mereka yang dijauhkan dari fitnah dan juga orang yang bila terkena ujian dan dugaan, dia bersabar.Siapa yang tidak berusaha melepas diri dari cinta kepada dunia, maka akan sengsaralah hidupnya, kerana sumber fitnah dan kesalahan adalah ketika seseorang itu begitu cinta kepada dunia.Orang yang paling jahat daripada penyebar fitnah adalah orang yang suka mendengarkan mereka. Justeru, tidak akan ada penyebar fitnah apabila tidak ada yang mendengarnya.


RAHSIAH BULAN DISEMBER
DISEMBER
~ Sangat setia dan pemurah
~ bersifat patriotik
~ sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
~ bercita-cita tinggi
~ suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
~ seronok didampingi
~ Pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
~ suka bercampur dengan orang
~ suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai
~ sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
~ tidak pandai berpura-pura
~ cepat marah
~ sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
~ perangai yang berubah-ubah
~ tidak ego walaupun harga diri yang sangata tinggi
~ benci pada kongkongan




Friday, 6 July 2012

IKM JASIN KENANGAN BERSAMA BPP


Masuk mggu nie daa 2 mggu saya bergelar sebagai pelajar di IKM jasin . Saya bersyukur yg teramat sgt bila dpt masuk ke IKM , walaupun sya x terpilih masuk ke U ur KOLEJ tapi saya amat bersyukur ape yg saya dpt skrg . terima kasih YA ALLAH kerana telah memberi aku tempat untuk mnmba ilmu , dan mncapai segala kjyaan dan hajat saya .Saya berazam akan buat yg terbaik demi masa depan saya dan untuk family saya . Hari pertama masuk dgn azam baru . harap saya x terpesong jauh , xnk ulang kesilapan yg lame , Saya akan cuba buat ap yg saya mampu , hope akk2 , n kawan2 dpt mmbntu saya . memberi tunjuk ajar pada saya .Thnks bnyak2 kepada kakak2 senior kami yg bnyak membntu , membri tnujuk ajar , dan sgla2 nyer... kami hargai akk2 semua , kami harap lepaz akk2 hbs sem yg last nie jgn lupa kami . Penting sekali kat kakak bilik saya KAK FAT N KAK IEKA , hope akk x lupakan saya bilaa daa berjaya n bila daa kuar dari IKM k ,, saya sentiasa ingatkan akk berdua , saya daa aggp akk berdua cm kakak saya sendiri , hope dpt saling bntu membntu selama bpe bulan yg tnggl nie... Saya akan cuba x melukai akk2 , akan cuba jage diri , kelakuan dan sebagainyer.. kalau saya salah tolong betulkan , , kepada semua senior yg jage kami waktu orientasi thnks taw... kami hargai sgt2 ::

SUSAH SENANG HADAPI BERSAMA , ABADIKAN KENANGAN KITA BERSAMA . WALAUPUN HANYA BEBERAPA BULAN :: 
saya dapat rasakan kesedihan ini sebelom akk2 semua tamat belajar di IKM Jasin ::





pesaNan darI saya Buat Akak ::

* SENTIASA CERIA SELALU .
*DOAKAN KITER BERJYA .
*JGN LUPAKAN KAMI SEMUA FRESHIE .
* DAH BERJAYA JGN LUPA KAMI .
* JAGA KESIHATAN AKAK
*KALAU SAKIT JMPA DOKTER 


# CEGAH SEBELOM MELARAT#
LOVE YOU ALL