Monday, 18 June 2012

JiwA teNAng



THnks kat kakaQ tuE . . Sy ingat pesaN Akak tue , ,
pE pN miss la kaT kakaQ , ,

Biarlah orang mengata kita, jangan kita mengata,,
Biarlah orang memfitnah, jangan kita melakukannya,,
Biarlah orang menzalimi kita, kita maafkan saja,,
Biarlah orang mencaci kita, doakan petunjuk buat mereka,,

Bercakaplah yang memberi faedah, atau diam lebih baik,,
Kenangkanlah budi orang, lupakan jasa kita,,
Balaslah jasa orang, lupakan jasa kita,,
Balaslah jasa orang, lupakan kejahatanya,,
Alangkah baiknya balas kejahatan orang dengan kebaikan,,

Wahai saudara-wahai saudari itulah panduan kita,,
Jadikan ia panduan di dalam pergaulan,,
Krisis tidak akan panjang, permusuhan tidak berlarutan,,
Itulah panduan jika ingin aman dan harmoni,,
Tuan atau puan begitulah Islam memberi panduan,,
Untuk keselamatan hamba-hambaNya di dunia,,
Tidak ada pada ajaran agama-agama lain, dan sebarang ideologi,,
Hanya ada pada Islam yang sejati,,
Begitulah sebahagian etika didalam pergaulan,,

Marilah kita bersama-sama mengamalkan bersungguh-sungguh,,
Walaupun berat sekalipun penat, Untungnya banyak di dunia akhirat,



Friday, 15 June 2012

KisAh SilaM yG menyAkiT


Saya ada seorang kawan , saya rapat ngn die pe2 hal msti die gtaw saya , , Mula2 memey saya boleh sabar ngn perangai die , , sampai satu saat niey memey saya daa ta ley nak trme die , , saya layan die pon cm nk x nk je , , saya buat cm niey bkn sje2 tp bersebab , , hope sgt die thu , , saya harap sgt die dpt buang sikap die yg ramai x suka tu , , sya igt saya je perasan rupe2 nyerr ramai yg sabar ngn die ,  die suka sgt mainkan perasaan laki , , story :: saya nyerr bFF kne tipu ngn die , , die kata ngn saya nak kawan je , , sampai satu masa saya dgr die mntk couple ngn Bff sya nie . . peh terkejot  sgt . . Bff sya pon cterr laa sume pasal die kat sy n tnya saya psal die?? dari ctu kami mula x rapat ng die , , kami feddup ngn perangai . . begitu jgk ngk spupu saya , ,  saya bukan x nk kawan ngn die lagi tapi sampai skrg sya n bFF sya x mampu nk trme die lg , , berat hati sgt2...Hope die trme nie sumerr , , hope die dpt jdikan 1 pngaran dlm idop die...Bff saya kata kawan cm die uh x jd kawan pon x pe laa.. asyik nk enjoy jerk... x kmna pon laki2 nie... Ilmu tu lgi pnting... sya ingat pesan bFF saya tu .. Sya x kan pnh lupa...ermmm 


sedey pon ade gark dpt kawn cm uh ,,, ade ke ptut :: bila ok ngn sye cm malaikat prngai :: tpi bila gdoh :: maki saya , cter sana sini pasal saya  :: Ade satu hari nie die CILAKE kan saya kat member die... buruk2 kat sya ... ingat saya nie xde maruah ke?? ingat saya xde prasaan ke??? sejak dari kjadian uh memey sya x contact die... rseee fedduuupp sgt2...

sya bukan nak kata saya nie baik tapi ,,,, nak die ubah jerkkk... 
SEMUA MANUSIA KAT BUMI NIE TAK PREFECT LA
termasuk laahh dri ini....


Monday, 11 June 2012

Rimas ngn perangai kau!!!!!



JANGAN TANYA AKU KENAPA AKU X NAK LAYAN KAU . .
AKU RIMAS , FEDDUP NGN KAU , KO DA BUAT MACAM2 HAL NGN SPUPU AKU , KWAN SPUPU AKU , NGN KAWAN BAIK AKU . AKU DAAA X NK AMIK THU LAGI PASAL KAU , , PAHAM !!!!!!  TAK KAN PSAL TDO X PNDNG MUKA KAU JD HAL .. EEEEEEE AKU BTUL2 TANSION NGN PRNGAI KAU LAAAA BEBBBBB.... AKU RIMAS..............


TANSION + RIMAS + FEDDUP + MENYAMPAH ...
NGN PERANGAI KO TU !!!!!!!